اهمیت صبحانه و تاثیر آن در یادگیری کودکان
یکی از وعده های غذایی بسیار مهم در تقویت حافظه کودکان صبحانه می باشد. با این وجود کمتر کسی به اهمیت صبحانه و تاثیر آن در یادگیری کودکانتوجه می کند. کودکان به دلیل آنکه در سنین رشد قرار دارند، وعده صبحانه در آن ها از اهمیت زیادی بهره مند است. در این مقاله برای آشنایی و اهمیت صبحانه و تاثیر آن در یادگیری کودکان با ما همراه باشید.
تاثیر خوردن صبحانه در یادگیری کودکان در چیست؟
اغلب افراد تصور می کنند که خوردن صبحانه هیچ تاثیری در زندگی و سلامتی آن ها ندارد. در صورتی که اینطور نیست و یکی از اصلی ترین وعده های غذایی صبحانه می باشد. صبحانه باعث تامین سوخت مورد نیاز بدن می شود و تحقیقات نشان داده کودکانی که صبحانه می خورند، سالم تر بوده و انرژی بیشتری برای فعالیت های روزانه دارند.
این دسته از کودکان، کمتر احساس خستگی کرده و بدن آن ها مقاوم تر است. در عین حال، صبحانه خوردن باعث کنترل وزن کودکان می شود. همچنین کودکانی که صبحانه می خورند، در یادگیری با تمرکز و دقت بیشتری همراه هستند. آن ها از حافظه قوی تری نسبت به سایر بچه ها بهره مند شده و یادگیری برای آن ها قوی تر صورت می گیرد.
بیشتر کودکان از صبح بیدار شدن و صبحانه خوردن فراری هستند. پس والدین به این وعده غذایی مهم اهمیت نمی دهند. در صورتی که اگر یک فرزند سالم، با حافظه قوی می خواهید که یادگیری برای او بهتر صورت بگیرد، باید خوردن وعده صبحانه را جدی بگیرید. همچنین کودکانی که مدرسه می روند، احساس بهتری برای انجام فعالیت های روزانه دارند و کمتر دچار خستگی و بیحالی و بی قراری می شوند.
عوارض نخوردن صبحانه در یادگیری کودکان
زمانی که وعده صبحانه خورده می شود، بدن کودک ویتامین ها و مواد معدنی و مغذی لازم را دریافت می کند. این مواد شامل پروتئین ها، کربوهیدرات، چربی های غیر اشباع، قند طبیعی و فیبر به اندازه کافی می باشند. این پنج گروه مهم در وعده صبحانه پیدا شده و باعث بهبود یادگیری در کودکان می شوند.
زمانی که دانش آموزان یا کودکان صبحانه نمی خورند، قطعا این از عوارض زیادی همراه است. چرا که باعث می شود کودکان قادر به کنترل رفتار خود نباشند و زودرنج شوند. از جمله عوارض نخوردن صبحانه و تاثیرات آن در یادگیری کودکان به شرح زیر هستند:
- کاهش حافظه
- کاهش قدرت یادگیری
- بروز عوارض عصبی مانند سستی و بی حالی
- خستگی زیاد و زودرس
- بی حوصلگی
- عصبانیت و پرخاشگری
نکته جالبی که تحقیقات دانشمندان نشان داده است، تاثیر خوردن صبحانه در یادگیری کودکان در درس های ریاضی و حل مسائل می باشد. کودکانی که به خوردن وعده صبحانه اهمیت می دهند، یادگیری ریاضی در آن ها تا 40 درصد بیشتر از سایر دانش آموزان می باشد.
فواید خوردن صبحانه در کودکان
از مهمترین وعده های غذایی کودکان، خوردن صبحانه می باشد. این وعده مهم باعث می شود تا قدرت یادگیری کودکان چند برابر افزایش پیدا کند. همچنین انرژی بدن کودک را تامین کرده و به روی عملکرد کودکان تاثیر گذار است. از جمله مهمترین فواید خوردن صبحانه در کودکان به شرح زیر هستند:
بهبود تمرکز
کودکانی که صبحانه سالم و مقوی می خورند، نسبت به سایر همسن و سالان خود، از قدرت تمرکز بهتری برخوردار هستند. آن ها کمتر به حواس پرتی دچار می شوند و مواردی که آموزش داده می شوند را به خوبی درک می کنند. آن ها همچنین اطلاعات جدید را بهتر از سایرین حفظ می کنند و به خاطر می سپرند.
افزایش قدرت یادگیری
این دسته از کودکان نسبت به سایرین از قدرت یادگیری بهتری بهره مند هستند. آن ها مطالب سخت را به خوبی می گیرند و می توانند آن را در حافظه بلند مدت خود ذخیره کنند. افزایش قدرت یادگیری دانش آموز از تاثیر زیادی بهره مند بوده و باعث موفقیت و رشد درسی بهتر آن ها می شود.
افزایش انرژی
خوردن یک صبحانه مقوی، باعث می شود تا کودکان در طول روز احساس انرژی بیشتری داشته باشند. چرا که گلوکز مورد نیاز بدن برای تامین انرژی روزانه تامین می شود. از آنجایی که قند خون تا فرا رسیدن شب به شدت کاهش پیدا می کند، با نخوردن صبحانه این اتفاق در کودکان زودتر رخ می دهد.
نمره بهتر در امتحانات
دانش آموزان و کودکانی که قبل از شروع روز صبحانه می خورند، نه تنها تمرکز بهتری دارند، بلکه در امتحانات باهوش تر بوده و نمره بهتری در ریاضی و سایر درس ها کسب می کنند. این دسته از دانش آموزان حدود 30 درصد بیشتر از سایرین در امتحانات خود موفق هستند.
بهبود خلق و خو
اگر دوست دارید که بچه ای خوش اخلاق داشته باشید که یک دنده نباشد، بهتر است که به خوردن صبحانه او اهمیت دهید. صبحانه خوردن باعث می شود تا کودکان از نظر اخلاقی بهتر بوده و بهتر عمل کنند. همچنین باعث می شود تا قدرت تصمیم گیری، توانایی شناختی و احساسات بهتری داشته باشند.
کمک به سلامت قلب
خوردن صبحانه از تاثیرات زیادی در سلامت قلب کودکان بهره مند است. به این صورت که مواد مغذی بدن آن ها تامین شده و سلامت قلب آن ها تضمین می شود. کسانی که صبحانه متعادل و سالم می خورند، پرخوری نکرده و قند خون بدن آن ها تنظیم می شود.
سیستم ایمنی قوی
کودکانی که به خوردن صبحانه علاقه دارند، بدن قوی تر داشته و سیستم ایمنی بدن آن ها تقویت می شود. آن ها دیرتر بیمار شده و بدنشان نسبت به بیماری و ویروس های مختلف از خود مقاومت نشان می دهد. در عین حال، کمتر مریض شده و بدن سالم تری دارند.
مدیریت اشتها
صبحانه نخوردن باعث می شود تا کودکان در وقت و زمان درست گرسنه نشوند. در نتیجه این باعث می شود تا آن ها مجبور به مصرف غذاهای ناسالم برای سیر کردن خود تا زمان ناهار و شام باشند. اما خوردن صبحانه باعث مدیریت بهتر اشتها در آن ها خواهد شد.
کلام آخر
اهمیت صبحانه و تاثیر آن در یادگیری کودکان به حدی است که تمام زندگی و سلامت بدن کودکان را تحت تاثیر قرار می دهد. به این ترتیب بهتر است که صبحانه خوردن کودکان را جدی بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید