کمبود ویتامین ها و تاثیرآن در یادگیری

یکی از فاکتورهای مهمی که باعث می شود تا سطح هوشیاری و یادگیری کاهش پیدا کند، کمبود ویتامین در بدن می باشد. به این ترتیب، اگر کودک شما با مشکلات یادگیری روبرو است، باید هر چه سریع تر برای درمان او دست به کار شده و ویتامین های لازم را تامین کنید. کمبود ویتامین ها و تاثیرآن در یادگیری از آن چیزی که تصور کنید، بیشتر قابل توجه می باشد.

کدام ویتامین ها باعث کاهش یادگیری کودک می شوند؟
با توجه به گزارشات مهمی که ارائه شده است، کودکانی که به اختلال در توجه و یادگیری دچار هستند، زمانی که مصرف برخی از ویتامین ها را آغاز می کنند، سطح یادگیری آن ها به صورت چشم گیری افزایش پیدا می کند. به این ترتیب آن ها می توانند در عین حال خلق و خوی بهتری داشته باشند.
مهمترین ویتامین هایی که در یادگیری بهتر تاثیر گذار هستند، شامل ویتامین های گروه B هستند. این ویتامین ها نقش مهمی را در افزایش یادگیری و تمرکز کودکان به عهده دارند. ویتامین B9 باعث کمبود فولات در بدن و عملکرد مغز، ویتامین B1 باعث بی حس شدن اعصاب مغز و ریبوفلاوین B2 باعث اختلال عملکرد مغزی و در نهایت کمبود نیاسین B3 باعث از دست دادن حافظه می شوند.
به این ترتیب، مصرف آن ها از همان زمان کودکی نقش مهمی را در تقویت حافظه کودکان به عهده دارد. ویتامین های گروه ب باعث عملکرد شناختی بهتر و رشد مغزی می شوند. به این ترتیب برای دانش آموزان از اهمیت زیادی بهره مند هستند. البته که با توجه به مطالعات انجام شده، .کمبود آهن نیز باعث کاهش ضریب هوشی و کاهش تمرکز در کودکان خواهد شد.
تاثیرات کمبود ویتامین ها در یادگیری
همانطور که ذکر شد، مصرف ویتامین های گروه B و آهن از اهمیت زیادی در یادگیری کودکان بهره مند است. به این ترتیب، نمی توان تاثیر آن ها را در کاهش یادگیری در بدن نادیده گرفت. از جمله مهمترین اثرات کمبود ویتامین ها در یادگیری، به شرح زیر هستند:
احساس ضعف و بی حالی
کمبود ویتامین ها در بدن کودک باعث ضعف و بی حالی آن ها می شود. به این صورت که آن ها قادر به یادگیری دروس و مباحث مهم نخواهند بود و همیشه احساس ضعف می کنند.
افسردگی و منزوی بودن
اغلب کودکانی که با کمبود ویتامین در بدن روبرو هستند، همیشه احساس افسردگی داشته و گوشه گیر هستند. این باعث می شود تا قدرت یادگیری بهتری نداشته باشند.
کاهش حافظه
کمبود ویتامین نقش مهم و تاثیرگذاری در کاهش حافظه و یادگیری کودک دارد. به این صورت که کودک قادر به تمرکز و یادگیری نیست و نمی تواند رشد و نمو داشته باشد.
مشکل در تمرکز
این دسته از افراد قادر به تمرکز به روی یادگیری مباحث نیستند. آن ها حواس پرت بوده و نمی توانند حتی یک موضوع ساده را به خوبی در حافظه خود نگه دارند.
اختلالات روحی
زمانی که یک کودک با اختلالات روحی مواجه باشد، قطعا یادگیری برای او غیر ممکن می شود. پس از رایج ترین دلایل آن کمبود ویتامین های لازم در بدن می باشند.
کم خونی
از مهمترین عوارض کمبود ویتامین در بدن می توان به کم خونی اشاره کرد. به این ترتیب کم خونی رابطه مستقیمی با ضعف و احساس بی حالی و عدم علاقه به یادگیری در کودکان دارد.
خستگی شدید
احساس خستگی شدید و مداوم در طول روز، از دلایل کمبود ویتامین در بدن می باشد. به این ترتیب باید سعی کنید به این مشکل رسیدگی کنید.
تشخیص و درمان کمبود ویتامین ها در کودکان
ممکن کودکان شما به دلایل زیادی با موارد ذکر شده روبرو شده باشند. اما برای آنکه بفهمید آیا واقعا این علائم به دلیل کمبود ویتامین در آن ها رخ داده اند یا خیر، باید به یک پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشک به راحتی کمبود ویتامین را تشخیص داده و به درمان آن کمک می کند.
در اصل پزشک با معاینه فیزیکی، سابقه بیماری را تشخیص و سپس با انجام آزمایش خون به درمان کمبود ویتامین ها در بدن می پردازد. درمان کمبود ویتامین در کودکان معمولا با مصرف مکمل های ویتامین مخصوص صورت می گیرند یا پزشک مصرف خوراکی های ویتامین دار مخصوص را توصیه می کند.
به این ترتیب، از مصرف خودسرانه و تجویز بدون تشخیص پزشک خودداری کنید. چرا که ممکن است برای سلامتی کودک شما خطرساز باشد. به این ترتیب، بهتر است برای تشخیص هر چه سریع تر به یک پزشک مراجعه کنید. چرا که همانطور که بارها به آن اشاره شد، کمبود ویتامین در بدن کودکان، تاثیر زیادی در یادگیری آن ها دارد.
اهمیت به کمبود ویتامین در بدن کودکان از آن چیزی که تصور می کنید، قابل توجه تر می باشد. پس با یک درمان عالی می توانید به بهبود یادگیری کودکان خود کمک کنید.
پیشگیری از کمبود ویتامین ها برای بهبود یادگیری
برای آنکه بتوان به بهبود یادگیری کمک کرد، باید بتوانید از روش های اصولی و ساده برای پیشگیری از کمبود ویتامین ها در بدن جلوگیری کنید. از جمله روش های پیشگیری به شرح زیر هستند:
رژیم غذایی متعادل
از مهمترین مواردی که باعث می شوند بتوان از کمبود ویتامین جلوگیری کرد، داشتن یک رژیم غذایی متعادل است. از جمله مواد غذایی تاثیرگذار می توان به سبزیجات، میوه ها، حبوبات، آجیل، دانه ها، غلات کامل و … اشاره کرد.
غذاهای غنی از ویتامین گروه B مصرف کنید
از جمله انواع غذاهایی که ویتامین های گروه B را شامل می شوند، می توان به گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ، گردو، ماهی های چرب، گوجه فرنگی و … اشاره کرد.
در صورت لزوم مصرف ویتامین ها انجام شود
در صورتی که نیاز باشد، باید مصرف ویتامین را شروع کرد و این با تجویز پزشک امکان پذیر است.
قرار گرفتن در معرض نور خورشید
برای افزایش سطح ویتامین های لازم از جمله ویتامین B قرار گرفتن در معرض نور خورشید از اهمیت زیادی بهره مند خواهد بود.
انجام آزمایش ویتامین
پزشک در صورت لزوم آزمایش لازم را برای اطلاع از کمبود ویتامین ها برای شما تجویز می کند.

کلام آخر
کمبود ویتامین یک مشکل جدی می باشد که در کاهش حافظه تاثیرگذار است. بنابراین بهتر است هر چه سریع تر به آن بپردازید.
دیدگاهتان را بنویسید