تاثیر کم خونی بر یادگیری کودکان
یکی از مشکلاتی که باعث می شود تا کودکان با مشکلات زیادی در یادگیری مواجه شوند، کم خونی می باشد. کم خونی یا همان فقر آهن باعث می شود تا کودکان قادر به درک و فهم آن چیزی که یاد می گیرند نباشند. در این بخش برای آشنایی با انواع تاثیر کم خونی بر یادگیری کودکان با ما همراه شوید.
چرا کم خونی و فقر آهن در دوران مدرسه اتفاق می افتد؟
در دوران مدرسه، کودکان در حال رشد بوده و بدن آن ها به آهن بیشتری نیاز دارد. پس زمانی که غذاهای حاوی آهن به اندازه کافی به بدن آن ها نرسد، با فقر آهن روبرو می شوند. در واقع به دلیل جهش رشد در آن ها بدن به آهن نیاز پیدا می کند.
بنابراین زمانی که مواد غذایی دارای آهن در برنامه غذایی آن ها به اندازه کافی نباشد، آن ها با مشکل در یادگیری روبرو می شوند. به همین دلیل می توان گفت آن ها بیشتر در معرض کم خونی و فقر آهن هستند. پس زمانی که به دوران مدرسه وارد می شوند، قادر به یادگیری بهتر نیستند.
البته که دختران به دلیل عادت ماهیانه که وارد آن می شوند، بیشتر در معرض کم خونی هستند. به این ترتیب برای جلوگیری از بروز این کم خونی، تا حدالامکان مصرف انواع چیپس، پفک، سوسیس، کالباس و نوشابه و … باید از لیست غذاهای کودکان خارج شوند. یکی دیگر از مواردی که باعث بروز کم خونی در بدن کودکان می شود، جوش شیرینی است که در نان وجود دارد. چرا که باعث می شود تا جذب آهن به درستی در بدن آن ها صورت نگیرد.
تاثیر فقر آهن در یادگیری و تقویت حافظه کودکان
یکی از رایج ترین مشکلات که در بدن کودکان رخ می دهند، کم خونی و فقر آهن می باشد. این مشکل برای کودکان کم سن که با درس و مدرسه همراه هستند، بیشتر اتفاق می افتد. از جمله تاثیرات کم خونی در یادگیری کودکان که به وضوح دیده می شود، این است که ضریب هوشی در این کودکان بین 5 تا 10 امتیاز می باشد.
این امتیاز در واقع کمتر از حد طبیعی می باشد و باعث می شود تا آن ها به بیماری های زیادی دچار شوند. در عین حال، کم خونی سیستم ایمنی بدن کودکان را با مشکل روبرو می کند. طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، حدود 52 درصد دانش آموزان و کودکان به این مشکل دچار هستند که بیشترین و اصلی ترین دلیل آن به مشکلات تغذیه ای آن ها باز می گردد.
از جمله رایج ترین تاثیر کم خونی بر یادگیری کودکان می توان به کاهش قدرت یادگیری و تمرکز در کودکان اشاره کرد. از آنجایی که هموگلوبین یک عنصر اصلی در آهن محسوب می شود، تاثیر مستقیمی می تواند به روی یادگیری و تمرکز کودکان داشته باشد. نشانه های زیادی در فقر آهن وجود دارند که کودکان با آن ها روبرو می شوند.
علائم و نشانه های فقر آهن و کم خونی در کودکان چیست؟
یکی از رایج ترین سوالاتی که والدین می پرسند، اینجاست که از کجا بفهمیم کودکان به فقر آهن یا کم خونی دچار هستند. بهتر است بدانید که فقط آهن و کم خونی با علائم زیادی همراه است که به کمک آن ها می توانید درک کنید که آیا کودک شما به فقر آهن دچار است یا خیر.
به این ترتیب در صورت بروز هر یک از این نشانه ها، باید هر چه سریع تر برای درمان آن دست به کار شوید. چرا که همانطور که می دانید، کم خونی ارتباط مستقیمی با یادگیری کودکان دارد. همچنین باعث می شود تا حافظه و هوش آن ها بسیار کاهش پیدا کند.
از جمله رایج ترین علائم و نشانه های کم خونی به شرح زیر هستند:
- رنگ پریدگی
- خستگی زودرس
- کاهش توانایی های جسمی
- تغییرات خلقی
- کاهش تمرکز حواس
- کاهش یادگیری
- نداشتن تمرکز
- سیستم ایمنی ضعیف
- پرخاشگری
- احساس ناامیدی و افسردگی
زمانی که هر یک از علائم ذکر شده را مشاهده کردید، قطعا کودک شما با فقر آهن روبرو است. پس باید هر چه سریع تر برای درمان آن دست به کار شوید. چرا که بی اهمیتی به آن می تواند مشکلات بیشتری به همراه داشته باشد.
منابع غذایی برای درمان کم خونی در کودکان
زمانی که فقر آهن در کودکان زیاد نباشد، می توان به راحتی با منابع غذایی مناسب به درمان آن پرداخت. در این صورت نیاز نیست که برای درمان از دارو استفاده کنید. برای آنکه بتوانید به درمان کم خونی در کودکان خود کمک کنید، باید منابع غذایی مناسب را در رژیم غذایی آن ها بگنجانید.
این منابع غذایی، شامل گوشت، مرغ، زرده تخم مرغ، غلات و حبوبات هستند. چرا که آن ها بیشترین حجم آهن را در خود دارند. عدس، لوبیا، سبزی هایی مانند جعفری، اسفناج نیز از اهمیت زیادی بهره مند می باشند. البته که مصرف انواع خشکبار اعم از توت خشک، انجیر، کشمش، خرما و انواع مغزیجات نیز سرشار از آهن بوده و به تامین بدن آن ها می پردازد.
برخی از انواع سبزیجات نیز می توانند تاثیر زیادی در درمان کم خونی داشته باشند. این سبزیجات شامل گوجه فرنگی، فلفل دلمه، گل کلم می باشند که هر یک سرشار از ویتامین های لازم برای درمان کم خونی هستند. به این ترتیب، می توانید با خیال آسوده از این روش ها برای درمان کم خونی و فقر آهن در بدن کودکان خود استفاده کنید.
مشاوره درمان کم خونی کودکان
با توجه به اینکه کم خونی و فقر آهن یکی از شایع ترین مشکلات در کودکان می باشد، ابتدا در صورت بروز هر یک از علائم می توانید با یک مشاوره متخصص در این زمینه مشورت کنید. مشاوره با بررسی وضعیت کودک شما و علائمی که به دنبال دارد، روش های اصولی برای درمان را برای شما توصیه می کند. البته که در این زمینه مراجعه به یک پزشک متخصص نیز توصیه می گردد.
کلام آخر
تاثیر کم خونی بر یادگیری کودکان بیش از آن چیزی که تصور می کنید می تواند به کاهش ضریب هوشی کودکان شما بپردازد. به همین دلیل این مشکل باید جدی گرفته شده و برای رفع و درمان آن اقدام کنید تا مشکلات جدی تری رخ ندهند.
دیدگاهتان را بنویسید