چرا بچه ها دوست ندارن تکلیف بنویسن؟
چرا بچه ها دوست ندارن تکلیف بنویسن؟
یکی از چالش هایی که والدین زیادی با آن روبرو هستند، این است که چرا بچه ها دوست ندارن تکلیف بنویسن؟ آن ها دائما احساس خستگی می کنند و از درس و مدرسه فراری هستند. اما بهتر است برای حل این مشکل، به دنبال دلیل اینکه بچه ها دوست ندارند تکلیف بنویسند باشید.
چرا فرزندم تکلیف نمی نویسد؟
اغلب والدین از این ناراحت هستند که چرا فرزند آن ها در سالهای ابتدایی تحصیل تکلیفش را می نوشت، اما اکنون برای نوشتن تکلیف آن ها را به ستوه می آورند. بهتر است بدانید که دلیل تکلیف ننوشتن کودکان دلایل متنوعی دارد که این دلایل در بین انواع کودکان با توجه به محل تحصیل و محل زندگی می توانند متفاوت باشند.
پس بهتر است که با این دلایل آشنا شوید اما فرزندان خود را با یکدیگر مقایسه نکنید. این دلایل به شما کمک می کنند تا بتوانید با آگاهی از آن ها به بهبود این وضعیت در فرزندان خود کمک کنید. در ادامه برای آشنایی با دلایلی اینکه چرا بچه ها دوست ندارن تکلیف بنویسن؟ با ما همراه شوید.
مشکلات جسمی و حرکتی
اگر فرزند شما هر گونه مشکلات جسمی و حرکتی از جمله بینایی داشته باشد، در کلاس قادر به دیدن تخته نیست و وقتی خجالت بکشد از معلم بپرسد، در نتیجه نمی تواند تکالیف خود را نیز به درستی انجام دهد. یا اگر او نتواند مداد را به درستی در دست بگیرد، این برایش آزار دهنده بوده و از تکلیف نوشتن فرار می کند.
محیط و شرایط نامناسب
اگر فرزند شما در یک شرایط ناآرام و پر چالش در بین والدین خود زندگی می کند، نوشتن تکالیف برای او راحت نیست. چرا که قطعا کودکان برای تکلیف نوشتن به آرامش ذهنی و تمرکز نیاز دارند. همچنین اگر خانه شما رفت و آمد زیادی دارد امکان نوشتن تکالیف ممکن نمی شود.
بی نظمی و بی مسئولیتی
زمانی که فرزند شما از همان کودکی با نظم و با مسئولیت پذیر بودن را یاد نگرفته است، در بزرگسالی نیز نمی تواند به خوبی از عهده تکالیف خود برآید. مسئولیت پذیری و برنامه ریزی از جمله مهمترین مواردی است که کودک باید با شروع مدرسه از آن ها پیروی کند. همین الان هم دیر نیست، بهتر است هر چه سریع تر شروع کنید.
اختلالات یادگیری
قطعا از پرتکرار ترین سوالات والدین این است که چرا فرزندم تکلیف نمی نویسد؟ بهتر است بدانید که اختلالاتی همچون بیش فعالی می تواند باعث بروز این اتفاق شود. در عین حال، باید بتوانید به درستی این اختلال را در فرزند خود شناسایی کرده و سپس او را نزد یک متخصص ببرید.
تنبلی و اهمال کاری
این دسته از کودکان مدام بهانه آورده، تکالیف را به تاخیر انداخته و آن را به آخر شب می اندازند. بهانه سخت بودن مشق، یاد نگرفتن درست و یا شلوغی کلاس را می آورند تا از نوشتن تکالیف فرار کنند. از جمله دلایل بروز این اهمال کاری، کمال گرایی کودک، بزرگ نشدن در یک فضای مناسب، داشتن دوستی های نامناسب، بی مسئولیتی و بی برنامه بودن است.
روش برخورد با کودکی که تکلیف نمی نویسد چیست؟
همانطور که به آن اشاره شد، تکلیف ننوشتن کودکان دلایل زیادی دارد. پس ابتدا باید علت یابی کنید که چرا فرزند شما از نوشتن تکالیف فراری است و آن ها را انجام نمی دهد. در این زمان حتی بهتر است از یک روانشناس کودک کمک بخواهید. از جمله رایج ترین روش هایی که به کمک آن ها می توان به رفع این مشکل کمک کرد، به شرح موارد ذکر شده در زیر هستند:
حذف موانع و ابهامات اولیه شروع تکلیف
برخی از کودکان در ابتدای شروع تکالیف واهمه دارند و نمی دانند که از کجا شروع کنند. به این ترتیب، باید تکلیف را برای آن ها به بخش های کوچک تری تقسیم کرده و به او آرامش دهید. به این صورت استرس در او به مروز از بین می رود.
فراهم سازی فضای مناسب
سعی کنید محیط خانه را برای فرزند خود مخصوصا در مواقعی که وقت تکلیف نوشتن است، آرام و بی سر و صدا کنید. چرا که کودک باید از تمرکز و دقت کافی در این زمینه بهره مند باشد. همچنین بهتر است یک مکان مشخص برای نوشتن تکالیف برای او در نظر بگیرید.
مسئولیت پذیری را یاد دهید
چرا بچه ها دوست ندارن تکلیف بنویسن؟ باید به کودکان خود زمان مشخصی را نشان دهید تا در آن ساعت تکلیف بنویسند. حتی اگر مهمان دارید و او می خواهد با بچه ها بازی کند، باید به او بگویید که ابتدا باید تکالیفش را تمام کند. مسئولیت پذیری از فاکتورهای مهم در تکلیف نوشتن می باشد.
تکالیف بچه ها را ننویسید
برخی از والدین عادت دارند که در نوشتن تکالیف به فرزندان خود کمک می کنند. شاید از نظر آن ها این حس دلسوزی باشد، اما به کودک خود ضربه شدید وارد می کنند. چرا که باعث می شوند تا کودک نسبت به تکلیف نوشتن مسئولیت پذیری نداشته باشد و از آن فراری شود. همچنین باعث عدم یادگیری او می شود.
تنها اشتباهات را نبینید
اگر هر سری در نوشتن تکالیف تنها اشتباهات و ایرادات کودک را ببینید، باعث می شود اعتماد به نفس او از بین برود. پس بهتر است که او را تحسین کنید و به صورت غیر مستقیم ایرادات او را از بین ببرید. سعی کنید با تشویق به او در نوشتن تکالیف اعتمذاد به نفس بیشتری دهید.
تکلیف نوشتن را با جذب همراه کنید
برخی از دانش آموزان که تکلیف نوشتن را برای خود یک چالش سخت می بینند. بهتر است که نوشتن تکالیف را برای آن ها با فعالیت های جذب همراه کنید. به این صورت که خنده و شوخی را در بین نوشتن تکلیف به کار ببرید.
کلام آخر
اگر شما هم به دنبال پاسخ این سوال هستید که چرا بچه ها دوست ندارن تکلیف بنویسن؟ بهتر است که همانطور که بارها اشاره شد، با دلایل مهم آن آشنا شده و سپس برای حل آن ها تلاش کنید. به این صورت می توانید به بهبود این وضعیت در کودکان خود کمک کنید. در این مسیر بهتر است که با روانشناس کودک مشورت کنید تا به بهترین شکل بتوانید به حل این مشکل کمک کنید.
دیدگاهتان را بنویسید