موقع دیکته گفتن باید چه نکاتی را رعایت کنیم؟
موقع دیکته گفتن باید چه نکاتی را رعایت کنیم؟
برای آنکه بتوان دیکته ی دانش آموزان را تقویت کرد، نیاز به رعایت یک سری نکات مهم در زمان گفتن دیکته می باشد. پس بهتر است که در این بخش با این نکات آشنا شوید که به شما در این زمینه کمک می کنند. اگر شما هم به دنبال این هستید که بدانید موقع دیکته گفتن باید چه نکاتی را رعایت کنید؟ با ما همراه باشید.
12 نکته مهم در زمان گفتن دیکته
موقع دیکته گفتن باید چه نکاتی را رعایت کنیم؟ یکی از مهمترین موضوعات در پایه ابتدایی دیکته گویی می باشد. این موضوع در تمام پایه ها ی ابتدایی مهم است و باعث می شود تا دانش آموزان بتوانند مهارت کاملی در خواندن و نوشتن به دست آورند. به این صورت که در زمان دیکته گفتن باید بتوانید به رعایت یک سری نکات مهم بپردازید. این نکات به شما کمک می کنند تا بتوانید دیکته را با مهارت بیشتری به دانش آموزان بگویید. از جمله مهمترین این نکاتی که در این زمان باید رعایت کنید، به شرح زیر هستند:
-
صدای خوانا و بلند
در زمان گفتن دیکته، خوانا و بلند بودن صدا به اندازه کافی باید رعایت شود. چرا که کلمات باید به صورت واضح و صحیح ادا شوند. به صورتی که دانش آموز به خوبی آن ها را شنیده و بتواند دیکته را بنویسد
-
تلفظ درست کلمات
مربی یا والدین باید در زمان دیکته گفتن کلمات را به درستی ادا کنند و اشتباه و به زبان عامیانه نگویند
-
به سرعت دیکته توجه کنید
دیکته را نباید خیلی تند یا کند بیان کنید. باید لحن دیکته گویی مناسب باشد و والدین نیز در خانه به همان سبک معلم، دیکته را بگویند تا دانش آموز به آن عادت کرده و از یک شیوه استفاده کند
- به میزان و حجم دیکته توجه کنید برخی از والدین تصور می کنند که به دلیل آنکه فرزند آن ها غلط املایی زیادی دارد، باید دیکته را تا 2 صفحه ادامه دهند. در صورتی که این کاملا اشتباه و باعث خستگی دانش آموز می شود.متن دیکته باید کوتاه و در حد توان دانش آموز باشد.
-
تکرار کلمه توسط کودک
از کودک بخواهید تا جمله ای را که به او می گویید ابتدا تکرار کند و سپس بنویسد. این به قدرت گوش کردن کودک کمک می کند.
- دیکته را با آرامش بگویید برخی از والدین در زمان دیکته گویی زمانی که کودک اشتباه می نویسد، عصبانی می شوند. باید از تنبیه و فریاد زدن سر کودک خودداری کنیدتا بتواند با آرامش بنویسد.
-
کنار او ننشینید
نشستن در کنار کودک در زمان دیکته گویی باعث می شود تا به این کار عادت کند ودر کلاس، متوجه بیان درست کلمات نشود. پس در یک فاصله مناسب از او بنشینید تا خوب گوش کردن کودک نیز افزایش یابد.
-
در زمان مناسب دیکته بگویید
دیکته را بعد از زنگ ورزش ، یا زنگ آخر یا زمانی که از گردش علمی یا اردو بر گشته اند نگویید
-
هر جمله یا هر عبارترا حداکثر دو بار بخوانید
برای تکرار جمله و کلمات دیکته، سعی کنید هر جمله یا عبارت را بیشتر از دو بار نخوانید. این روش می تواند خوب گوش دادن بچه ها را تقویت کند و در تقویت دیکته موثر باشد
-
املا را با لهجه و گویش های محلی نگویید
بهتر است که املا گویی به صورت عامیانه بیان شود. در این روش نباید از لهجه ها و گویش های محلی استفاده کنید.
-
قبل از دیکته یک بار متن را بخوانید
اگر دیکته را به صورت متن می گویید، اول متن را یک بار با آرامش بخوانید تا بچه ها خوب گوش کنند.
-
در پایان دیکته دوباره متن را بخوانید
در پایان هم دیکته را یک بار برای بچه ها بخوانید تا خوب ببینند و اشکالات خود را رفع کنند.
اهمیت نکات دیکته گویی در چیست؟
برخی از افراد تصور می کنند که فرقی نمی کند دیکته به چه صورت گفته شود. در صورتی که این تصور کاملا اشتباه است. زمانی که دیکته بدون رعایت نکات مهم در زمان گفتن آن بیان شود، دانش آموز قادر به درک درست کلمات آن نخواهد بود.
این در زمانی که دانش آموزان با اختلال روبرو باشد نیز قطعا سخت تر خواهد شد. بر این اساس، بهتر است بدانید که موقع دیکته گفتن باید چه نکاتی را رعایت کنید؟ به این صورت می توان با رعایت نکات مهم و اصولی، به کودک دیکته گفت. رعایت نکات ذکر شده از این نظر اهمیت دارد که باعث تقویت املای کودک می شود.
همچنین باعث می شوند تا دانش آموز از دیکته خسته و کلافه نشود و بتواند مهارت بیشتری در دیکته نویسی به دست آورد. چرا که باعث افزایش تمرکز، بهبود شنوایی کلمات، تعامل بهتر با والدین و مربی می شود. پس بهتر است که حتی الامکان به رعایت نکات مهم در این زمینه بپردازید.
نکات مهم در رفع مشکلات دیکته نویسی
برای آنکه بتوانید مشکلات دیکته نویسی را در دانش آموزان حل کنید، ابتدا باید بدانید که موقع دیکته گفتن باید چه نکاتی را رعایت کنید؟ سپس با رعایت آن ها می توانید به درمان مشکلات دیکته نویسی نیز بپردازید.
دیدگاهتان را بنویسید