آموزش دیکته و روان خوانی
دیکته نویسی یکی از اصلی ترین روندهای یادگیری در کودکان محسوب می شود. چرا که از اهمیت زیادی در خواندن و نوشتن بهتر بهره مند است. نحوه آموزش دیکته و روان خوانی از اهمیت زیادی بهره مند بوده و باید با روش ها و متد جدید و در عین حال ساده صورت بگیرند. به این ترتیب می توانید با خیال آسوده کودک خود را تحت آموزش و یادگیری قرار دهید.
روش های دیکته گویی و روان خوانی
برای تقویت خواندن و نوشتن روش های زیادی وجود دارند که باید بتوانید از ساده ترین و در عین حال کاربردی ترین آن ها استفاده کنید. دیکته گویی و روان خوانی یک امر مهم برای یادگیری و تقویت کودکان به حساب می آید که باید در تکنیک ها و روش های به روز اجرا شوند.
از آنجایی که بسیاری از کودکان در نوشتن دیکته و روان خوانی مشکل دارند، باید بتوان به نوعی به ارتقا مهارت آن ها پرداخت. این روش ها نه تنها در مدرسه بلکه در خانه نیز باید اجرا شوند تا بتوان به خوبی به تقویت یادگیری کودکان پرداخت.
از جمله روش های مهم در تقویت دیکته و روان خوانی می توان به موارد ذکر شده در زیر اشاره کرد. هر یک از این روش ها به نوبه خود می توانند کارساز باشند و به کودکان کمک کنند. از جمله روش های مهم می توان به موارد ذکر شده در زیر اشاره کرد:
روش هایی در قالب بازی
انواع روش ها وجود دارند که در قالب بازی می باشند و به راحتی می توان به کودک در تقویت دیکته و روان خوانی کمک کرد. از جمله این روش ها می توان به کارت بازی اشاره نمود. کارت های آموزشی زیادی وجود دارند که به کمک آن ها می توان به راحتی به کودکان خود آموزش داد.
به این صورت که به روی برخی از انواع کارت ها تعدادی جملات و کلمه نوشته شده اند. سپس آن ها را در مقابل کودک قرار داده و از او می خواهیم که آن ها را به یاد بسپارد. سپس با پشت و رو کردن کارتها، از او می خواهیم تا جمله یا کلمه مورد نظر را حدس زده و سپس کارت را بلند کرده و با صدای بلند بخواند.
انشا نویسی
یکی از روش های بسیار رایجی که باعث می شوند تا دیکته و روان خوانی کودکان تقویت شود، انشا نویسی می باشد. این تکنیک قدیمی و جذاب بسیار کاربردی بوده و همه کودکان آن را دوست دارند. در این روش، یک موضوع برای کودک مشخص می شود.
از کودک خواسته می شود تا انشا را نوشته و سپس با صدای بلند در بین دوستان خود در کلاس بخواند. انشا نویسی از تاثیر زیادی بهره مند بوده و بهتر است در کلاس درس و یا حتی در خانواده نیز انجام شود.
جمله سازی
از روش های دیگر می توان به جمله سازی اشاره کرد. این روش باعث می شود تا کودک با کلمات جدید آشنا شوند. جمله سازی از تاثیر فوق العاده ای در بهبود دیکته نویسی و روان خوانی بهره مند است. به این صورت که بعد از کلماتی را برای کودک مشخص کرده و از او بخواهید تا جمله سازی کند.
در نتیجه از کودک بخواهید تا جملات نوشته شده را با صدای بلند بخوانند. بهتر است جمله سازی با کلمات درس تازه آموخته شده صورت بگیرند. همچنین به بهبود مهارت نوشتن آن ها کمک زیادی می کند.
نارسا نویسی
از روش هایی که باعث می شود تا دیکته نویسی و روان خوانی در کودکان تقویت شوند، نارسا نویسی می باشد. در این روش، باید تعدادی کلمات را به صورت نارسا مانند (رستم_ رسم) بنویسید و از کودک بخواهید تا کلمه مشخص شده را تشخیص دهید و در نهایت با صدای بلند بخوانید.
این روش از تاثیر زیادی در بهبود دیکته نویسی بهره مند است. نارسا نویسی تنوع زیادی از کلمات را در اختیار کودک قرار می دهد و می توانید از کلمات درس های آموخته شده استفاده کنید. این به شما در بهبود یادگیری کمک زیادی می کند.
وارونه نویسی
از روش های دیگری که باعث می شوند تا دیکته نویسی و روان خوانی کودکان تقویت شود، می توان به وارونه نویسی اشاره کرد. این روش به این صورت است که ابتدا تعدادی کلمات را در جمله و یا بدون جمله به صورت وارونه نوشته و از کودکان بخواهید تا نحوه درست کلمه را بنویسد.
وارونه نویسی یک روش موثر می باشد که می توانید از آن برای یادگیری بهتر کودکان خود استفاده کنید. این تمرینات در خانه به وسیله والدین نیز به راحتی قابل اجرا می باشند.
نکات برجسته روش آموزش دیکته و روان خوانی
در زمان آموزش دیکته و روان خوانی باید به رعایت نکات مهمی بپردازید. این نکات به شما کمک می کنند تا بتوانید در بهترین شکل ممکن به کودکان خود کمک کنید. از جمله مهمترین نکات برجسته در این روند یادگیری و آموزش به شرح زیر هستند:
- توجه کردن به بیشتر وجه آموزشی درس دیکته نسبت به وجه آزمونی آن
- انعطاف پذیری در انتخاب تمرینات در هر جلسه آموزش دیکته و روان خوانی
- توجه به کلمات به عنوان هناصر سازنده جمله های زبانی
- ارتباط زنجیر وار دیکته های اخذ شده در جلسات متنوع
با رعایت این نکات آموزش برای شما در بهترین شکل ممکن صورت می گیرد. به این ترتیب می توانید با خیال آسوده بهترین انواع تکنیک های آموزشی را برای کودک خود به کار ببرید. این نکات تعادل و تقسیم بندی درست مراحل آموزشی را برای شما ممکن می کنند.
برای بهبود روند یادگیری کودکان در آموزش دیکته و روان خوانی، می توانید با یک مشاوره تحصیلی نیز مشورت کنید. مشاوره در این زمان از اهمیت زیادی بهره مند بوده و نقش اصلی را می تواند در کمک به شما بازی کند.
کلام آخر
روش های متنوع زیادی برای تقویت دیکته و روان خوانی در کودکان وجود دارند که محدود به موارد ذکر شده نیستند. به این ترتیب، می توانید با توجه به میزان خلاقیت و سطح یادگیری کودک از هر یک از آن ها استفاده کنید. در این روش، بهتر است که صبر و حوصله داشته و با کودک همکاری کنید.
دیدگاهتان را بنویسید