والدین برای رفع اشکالات دیکته ی بچه ها باید چه نکاتی را رعایت کنند؟
والدین برای رفع اشکالات دیکته ی بچه ها باید چه نکاتی را رعایت کنند؟
رعایت برخی از نکات مهم توسط والدین در زمان گفتن دیکته باعث می شود تا بتوانند اختلالات دیکته آن ها را رفع کنند. به این ترتیب، بهتر است که با این نکات آشنا شوید و بدانید که تنها دیکته گفتن کافی نیست و باید بتوانید در روند انجام آن، به بهبود یادگیری بچه ها و حل مشکلاتی که با آن ها روبرو هستند، کمک کنید. در این مقاله در مورد این که والدین برای رفع اشکالات دیکته ی بچه ها باید چه نکاتی را رعایت کنند؟ صحبت کردیم.
رایج ترین اشکالات دیکته بچه ها چیست؟
در برخی از مواقع کودکانی هستند که با وجود داشتن هوش طبیعی، باز هم در دیکته نویسی با اختلالات زیادی روبرو هستند. به این ترتیب باید بتوانید به آن ها در بهبود این وضعیت و رفع اشکالات کمک کنید. این اشکالات شاید در ظاهر کوچک به نظر برسند، اما به مروز زمان باعث مشکلات بزرگتری در دیکته نویسی می شوند.
از جمله رایج ترین این اشکالات شامل کج نویسی، کم رنگ نویسی، پر رنگ نویسی، زاویه دار نویسی، نامرتب نویسی، فاصله گذاری بیش از حد و بزرگ یا کوچک نویسی بیش از حد می باشند. از نظر برخی از والدین این اشکالات مهم نیستند و به مروز زمان درست می شوند. اما اینطور نیست و در صورتی رفع خواهند شد که به رعایت نکات مهم در رفع اشکالات بپردازید.
نکات مهم برای رفع اشکالات دیکته بچه ها
اغلب بچه هایی هستند که در نوشتن دیکته با مشکلات زیاد دست و پنجه نرم می کنند. به این صورت که آن ها دائما کلمات را غلط می نویسند و یا آوای درست کلمات آشنایی ندارند. به این صورت این باعث می شود تا بچه ها با اختلالات زیادی روبرو شوند که نتیجه آن ضعیف شدن در امور درسی می باشد. بدین ترتیب باید بتوانید با رعایت نکات مهمی به بچه های خود در رفع اشکالات دیکته کمک کنید.
جهت دریافت دوره جامع پیشرفته دیکته و روان خوانی کلاس اول تا ششم کلیک کنید.
تمرین و تکرار
باید بتوانید با کمک روش های به روز به تمرین و تکرار با بچه ها بپردازید. به این صورت که آن ها بتوانند با اشکالات خود آشنا شده و به مرور زمان آن ها را کنار بگذارند.
درست کردن حالت نشستن
باید توجه کنید که فرزند شما آیا در زمان دیکته نوشتن درست نشسته است یا خیر. چرا که حالت نشستن و فاصله سر تا برگه باید به اندازه درست باشد. در این صورت دیکته نویسی کودک بهبود پیدا می کند.
صاف بودن کاغذ یا دفتر
در زمان نوشتن دیکته، کاغذ یا دفتر مقابل کودک باید صاف و مستقیم باشد. این باعث می شود تا آن ها خوش خط تر نوشته و به دیکته نوشتن خود تسلط بیشتری داشته باشند.
آموزش مداد در دست گرفتن
برخی از کودکان هنوز بلد نیستند که چطور باید مداد را در دست بگیرند و با طرز صحیح گرفتن آن بین انگشتان آشنایی ندارند. بهتر است که همانطور که مداد در دست اوست، دست خود را به روی دست او گذاشته و به او یاد دهید که شیوه صحیح مداد در دست گرفتن به چه صورت است.
تقویت عضلات دست کودک
برخی از بچه ها به دلیل آنکه عضلات دست آن ها به راحتی حرکت نمی کند، با اشکالات در دیکته نویسی روبرو می شوند. برای بهبود این وضعیت باید به تقویت عضلات دست کودکان بپردازید. برای این کار می توانید از روش های خمیر بازی، مچاله کردن کاغذ، بریدن اشکال مختلف با قیچی، بستن بند کفش، حرکت انگشتان دست با تمرینات ورزشی و … استفاده کنید.
خواندن دیکته با صدای رسا و واضح
بهتر است که برای شنوایی بهتر کودکان در زمان دیکته گفتن با صدای رسا و واضح کلمات را تکرار کنید. این باعث می شود تا کودکان بهتر جملات و کلمات را شنیده و آن ها را بنویسند.
تقویت در تمیز دیداری
از آنجایی که برخی از کودکان قادر به تشخیص درست حروف الفبا نیستند، بهتر است که به تقویت تمیز دیداری در آن ها بپردازید. برای این کار باید کارت هایی با حروف الفبا آماده کرده و آن ها را با تک تک آن ها آشنا کنید و از آن ها بخواهید با هر یک از حروف، کلماتی را مثال بزنند.
تکرار کلمه قبل از نوشتن توسط کودک
برای آنکه کودک کلمات را بهتر درک کند، قبل از آنکه آن ها را به روی کاغذ بیاورد، از آن ها بخواهید بعد از تکرار کردن آن ها توسط خودتان، یکبار کلمه را با صدای رسا بخوانند. این باعث می شود تا با کلمه بهتر آشنا شده و آن را درست تر بنویسند.
رفع مشکلات بینایی
ممکن است شما متوجه نباشید، اما کودکانی که با بینایی مشکل دارند، اغلب قادر به دید درست و نوشتن صحیح کلمات نیستند. پس بهتر است که از این نظر خیال شما راحت بوده و به رفع مشکلات بینایی کودک خود بپردازید و به پزشک مراجعه کنید.
کم کردن حجم دیکته
با توجه به میزان اشکالات کودک، بهتر است که حجم دیکته او را کمتر کنید. این باعث می شود تا استرس او از بین رفته و احساس راحت تری در دیکته نویسی داشته باشد. پس حجم دیکته او را کم کرده و به بهترین روش دیکته را به او بگویید.
نوشتن دیکته با صدای بلند
از کودک بخواهید تا همزمان که دیکته را می نویسد، کلمه به کلمه آن ها را در زمان نوشتن با صدای بلند بخواند. در عین حال شما نیز به صدای او گوش کرده و سعی کنید اشکالات او را از بین ببرید.
فضای آرام و بی سر و صدا
از جمله دلایل رایج برای ایجاد اشکالات دیکته نویسی، این است که کودک در زمان نوشتن آن در یک فضایی می نشیند که صدای تلویزیون روشن است و اعضای خانواده در حال گفت و گو هستند. بهتر است که برای ایجاد تمرکز بیشتر، او را در یک اتاق ساکت برده تا دقت کودک در نوشتن بیشتر شود.
کلام آخر
اگر شما هم به دنبال این هستید که والدین برای رفع اشکالات دیکته ی بچه ها باید چه نکاتی را رعایت کنند، بهتر است که به این مقاله توجه کنید. همچنین در رعایت آن ها باید به اندازه کافی صبر و حوصله داشته باشید. به این صورت می توانید به بهبود دیکته نویسی در آن ها کمک کنید.
-
فروش ویژه محصول تخفیف خوردهدوره جامع پیشرفته دیکته و روان خوانی کلاس ششم (آنلاین + آفلاین)
8,000,000 تومانقیمت اصلی 8,000,000 تومان بود.4,500,000 تومانقیمت فعلی 4,500,000 تومان است. -
فروش ویژه محصول تخفیف خوردهدوره جامع پیشرفته دیکته و روان خوانی کلاس پنجم (آنلاین + آفلاین)
8,000,000 تومانقیمت اصلی 8,000,000 تومان بود.4,500,000 تومانقیمت فعلی 4,500,000 تومان است. -
فروش ویژه محصول تخفیف خوردهدوره جامع پیشرفته دیکته و روان خوانی کلاس چهارم (آنلاین + آفلاین)
8,000,000 تومانقیمت اصلی 8,000,000 تومان بود.4,500,000 تومانقیمت فعلی 4,500,000 تومان است. -
فروش ویژه محصول تخفیف خوردهدوره جامع پیشرفته دیکته و روان خوانی کلاس سوم (آنلاین + آفلاین)
8,000,000 تومانقیمت اصلی 8,000,000 تومان بود.4,500,000 تومانقیمت فعلی 4,500,000 تومان است. -
فروش ویژه محصول تخفیف خوردهدوره جامع پیشرفته دیکته و روان خوانی کلاس دوم (آنلاین + آفلاین)
8,000,000 تومانقیمت اصلی 8,000,000 تومان بود.4,500,000 تومانقیمت فعلی 4,500,000 تومان است. -
فروش ویژه محصول تخفیف خوردهدوره جامع پیشرفته دیکته و روان خوانی کلاس اول (آنلاین + آفلاین)
8,000,000 تومانقیمت اصلی 8,000,000 تومان بود.4,500,000 تومانقیمت فعلی 4,500,000 تومان است.
دیدگاهتان را بنویسید