تکلیف در دوره ابتدایی
تکلیف در دوره ابتدایی
منظور از تکلیف در دوره ابتدایی کلیه وظایف درسی دانش آموزان اعم از نوشتن، حفظ کردن، حل کردن، عملی و … می باشند. به این صورت که معلم به صورت روزانه تکلیف را برای دانش آموز مشخص می کند تا در خانه انجام دهد. اما مهم اینجاست که اصلا هدف از تکلیف شب چیست و چرا دانش آموز باید هر روز آن ها را انجام دهد.
هدف از انجام تکلیف دوره ابتدایی چیست؟
به صورت کلی دانش آموزان دوران ابتدایی، به دلیل آنکه به تازگی درس و تحصیل خود را آغاز کرده اند، با چالش های زیادی روبرو هستند. بنابراین، همیشه این دوره از تکالیف بیشتری نسبت به پایه های بالاتر بهره مند می باشد. به این ترتیب، اغلب والدین و حتی دانش آموزان از این موضوع که چرا معلم به دانش آموز پایه ابتدایی به صورت روزانه تکلیف می دهد، شاکی هستند.
در صورتی که بهتر است بدانید که تکلیف در دوره ابتدایی نقش مهمی در بهبود عملکرد درسی، رشد دانش آموز و کمتر شدن خطاها به عهده دارد. از جمله مهمترین اهدافی که معلم به دانش آموزان تکلیف روزانه یا به نوعی مشق شب می دهد، شامل موارد ذکر شده در زیر هستند:
تمرین
از مهمترین دلایل آن، تمرین کردن دروس جدید و مرور آن ها در ذهن می باشد. این کمک می کند تا دانش آموز درعملکرد خود افزایش سرعت بیشتری داشته و نسبت به دروس جدید تسلط پیدا کند. در عین حال در تثبیت، حفظ، یادگیری و کسب مهارت بیشتر تاثیرگذار می باشد.
جهت دریافت دوره جامع پیشرفته دیکته و روان خوانی کلاس اول تا ششم (آفلاین) کلیک کنید.
شرکت فعال
تکلیف باعث می شود تا دانش آموز بیشتر با دروس جدید درگیر شود و نسبت به آن ها مسئولیت پذیر باشد. در نتیجه کمک می کند تا یادگیری بهبود بخشیده و فرآیند آن بهتر صورت بگیرد.
رشد شخصی
نوشتن تکالیف باعث پرورش حس مسئولیت پذیری در دانش آموزان می شود. همچنین در بهبود قدرت مدیریت، تصمیم گیری، زمان بندی، اعتماد به خود و تداوم در امر یادگیری تاثیر گذار می باشد.
روابط متقابل شاگرد و والدین
انجام تکالیف باعث می شود تا شاگرد با والدین خود وقت بیشتری را سپری کند. در نتیجه این در بهبود روابط بین آن ها تاثیر گذار است و در عین حال، یادگیری را در بهترین شکل ممکن انجام می دهد.
خط مشی و مقررات
انجام دادن تکالیف به معنای تامین دستورات مدیریت و اجرا کردن مقرات مربوط به سیاست کتبی در روند یادگیری و تحصیل می باشد که به صورت روزانه توسط مربی تعیین می شود.
روابط عمومی
تکالیف باعث می شود تا والدین بتوانند نسبت به آن چیزی که در کلاس درس و در مدرسه برای دانش آموز رخ داده آگاهی بیشتری پیدا کنند.
اثرات تحصیلی بلند مدت
باعث می شود تا دانش آموز در هر زمانی به یادگیری بیشتر اشتیاق داشته و به پردازش اطلاعات بپردازد. همچنین از اثرات طولاتی مدت در تحصیل وی بهره مند است. در عین حال، تکلیف در دوره ابتدایی باعث بهبود طرز فکر دانش آموز نسبت به مدرسه و محیط آن می شود.
انواع تکالیف در دوران ابتدایی کدام اند؟
به صورت کلی، می توان تکلیف در دوره ابتدایی را به چند گروه تقسیم بندی کرد. انواع این روش ها هر یک به نوبه خود در بهبود روند یادگیری دانش آموز به شدت تاثیر گذار می باشند. در عین حال، تکلیف نباید تنها به صورت نوشتنی باشد. چرا که باعث می شود دانش آموز با یکنواختی در تحصیل روبرو شده و از آن خسته و دلزده شود. پس برای بهبود روند یادگیری، تکالیف باید به صورت سنجیده، هوشمندانه و تاثیرگذار برای دانش آموز تعیین شوند. از جمله انواع مهمترین شیوه های تکلیف در دوره ابتدایی به صورت موارد ذکر شده در زیر هستند که هر یک از آن ها از اهمیت زیادی بهره مند می باشند:
تکالیف تمرینی
برای تثبیت یادگیری، تقویت مهارت و دانش دانش آموز ارائه می شود. این تکالیف به صورت کتبی ارائه شده و به صورت انفرادی قابل انجام می باشند. این نوع از قدیمی ترین روش ها محسوب می شود که در عین حال انجام آن از اهمیت زیادی در بهبود یادگیری دانش آموز بهره مند است.
تکلیف آماده سازی و آمادگی
این دسته از تکالیف برای آماده کردن دانش آموز، نسبت به آموزش درسی روز بعد داده می شوند. به این صورت که شامل مطالعه خارج از کتب درسی، جمع آوری مطالب، کنفرانس در کلاس و … است. هدف از انجام آن، ایجاد یک زمینه مناسب برای دانش آموز برای شروع درس جدید می باشد.
تکلیف بسطی و امتدادی
این نوع تکلیف فراسوی فعالیت های کلاسی می باشد که باعث می شود تا دانش آموز یادگیری را با ایده ها و مهارت های جدیدتر به دست آورد. البته این نوع تمارین در امتداد موضوعات درسی بوده و برای کودکان کنجکاو مناسب است.
تکلیف خلاقیتی
در این روش، دانش آموز باید مفاهیم و مهارت های درسی را با خلاقیت و ایده های جدید ترکیب کند. به این صورت می تواند یک راه جدید و متفاوت برای یادگیری بهتر ایجاد نماید. هدف از انجام آن پرورش قوه خلاقیت دردانش آموزان می باشد.
تکلیف شفاهی و عملی
در این روش، دانش آموز شیوه جدیدی از اخبارگویی در کلاس را که تا به حال ارائه نداده انجام می دهد. یا دانش و مهارت و آموزه های خود را از دروس به صورت شفاهی در کلاس ارائه می دهد. که مبحث آن را معلم از قبل در کلاس برای آن ها تعیین کرده است.
تکلیف گروهی
از انواع تکلیف در دوره ابتدایی می توان به کار گروهی اشاره کرد. در این روند فرآیند یاددهی در بهترین شکل ممکن صورت می گیرد و باعث می شود تا تعامل در بین دانش آموزان افزایش پیدا کرده و آن ها بهتر با مباحث جدید درسی آشنا شوند.
کلام آخر
با توجه به تاثیرات انجام تکلیف در دوره ابتدایی و انواع آن، بهتر است که به شکل خلاقانه از هر یک از آن ها استفاده شود. چرا که در غیر این صورت باعث می شود تا دانش آموزان از تکلیف خسته و کسل شده و از آن دوری کنند. این روش آموزش را کند کرده و باعث می شود تا دانش آموز تمایلی به یادگیری و بهبود روند تحصیلی خود نداشته باشد.
-
فروش ویژه محصول تخفیف خوردهدوره جامع دیکته و روان خوانی کلاس ششم (آفلاین)
4,500,000 تومانقیمت اصلی 4,500,000 تومان بود.3,900,000 تومانقیمت فعلی 3,900,000 تومان است. -
فروش ویژه محصول تخفیف خوردهدوره جامع دیکته و روان خوانی کلاس پنجم (آفلاین)
4,500,000 تومانقیمت اصلی 4,500,000 تومان بود.3,900,000 تومانقیمت فعلی 3,900,000 تومان است. -
فروش ویژه محصول تخفیف خوردهدوره جامع دیکته و روان خوانی کلاس چهارم (آفلاین)
4,500,000 تومانقیمت اصلی 4,500,000 تومان بود.3,900,000 تومانقیمت فعلی 3,900,000 تومان است. -
فروش ویژه محصول تخفیف خوردهدوره جامع دیکته و روان خوانی کلاس سوم (آفلاین)
4,500,000 تومانقیمت اصلی 4,500,000 تومان بود.3,900,000 تومانقیمت فعلی 3,900,000 تومان است. -
فروش ویژه محصول تخفیف خوردهدوره جامع دیکته و روان خوانی کلاس دوم (آفلاین)
4,500,000 تومانقیمت اصلی 4,500,000 تومان بود.3,900,000 تومانقیمت فعلی 3,900,000 تومان است. -
فروش ویژه محصول تخفیف خوردهدوره جامع دیکته و روان خوانی کلاس اول (آفلاین)
4,500,000 تومانقیمت اصلی 4,500,000 تومان بود.3,900,000 تومانقیمت فعلی 3,900,000 تومان است.
دیدگاهتان را بنویسید