تکلیف خوب باید چه ویژگی هایی داشته باشه؟
تکلیف خوب باید چه ویژگی هایی داشته باشه؟
اگر برای شما هم جای سوال است که اصلا یک تکلیف خوب باید چه ویژگی هایی داشته باشه؟ بهتر است در این مقاله با ما همراه باشید. چرا که قصد داریم با شما ویژگی های یک تکلیف خوب را در میان بگذاریم. در این صورت می توانید به راحتی تشخیص دهید که نوشتن تکلیف دانش آموزتان باید بر پایه چه اصولی صورت بگیرد.
کمتر نوشتنی باشد
از آنجایی که دانش آموزان از نوشتن زیاد فراری هستند، بهترین تکلیف نباید زیاد نوشتنی باشد. چرا که در عین حال، باعث خستگی دانش آموز شده و او را دلزده می کند
گروهی باشد
تکلیف باید به صورت گروهی نیز انجام شود. این برای دانش آموز سرگرم کننده شده و باعث می شود تا مشارکت گروهی را در عین حال یاد بگیرد. تکمیل کننده آموزش باشد تکلیفی که به دانش آموز داده می شود، باید تکمیل کننده آن چیزی که یاد گرفته است باشد. به این ترتیب، بهترین تکلیف باید از دروسی باشد که در همان روز دانش آموز یاد گرفته است.
متناسب با امکانات موجود
مربی باید تکلیفی به دانش آموز بدهد که متناسب با امکانات موجود در زندگی باشد. به صورتی که والدین محبور به صرف هزینه زیاد برای خرید تجهیزات تکلیف گفته شده نشوند.
دریافت دوره آفلاین مخصوص معلمان
نیاز به ارتباط و تعامل با دیگران
در برخی از مواقع، تکلیف باید به کمک تعامل با دیگران از جمله والدین انجام شود. این تکلیف می تواند حتی به صورت عملی نیز باشد.
خلاقانه باشد
سعی کنید که به تکلیف های ساده که همه تعیین می کنند محدود نشوید. استفاده از ایده های خلاقانه در نوشتن تکلیف به بیشتر شدن علاقه دانش آموز و درک بهتر او از درس های جدید کمک می کند.
عملی باشد
در برخی از مواقع تکلیف به صورت عملی نیز برای دانش آموز تعیین شود. این کمک می کند تا دانش آموز از نوشتن تکلیف خسته نشده و در انجام آن ها تنوع داشته باشد. تکلیف عملی به یادگیری بهتر دانش آموز نیز کمک بیشتری می کند.
منجر به یادگیری عمیق شود
تکلیف خوب به صورتی است که بتواند با ترفندهایی که در اختیار دانش آموز قرار داده شده، یادگیری را بهتر انجام دهد.
دانش آموز بازخورد منظم در تکالیف دریافت کند
تکالیف انجام شده باید به صورت منظم و دقیق بررسی شوند. چرا که این باعث افزایش دقت و تمرکز دانش آموز در انجام تکالیف می شود
زمان کافی برای انجام کار
برای برخی از تکالیف که برای دانش آموز سخت تر است، زمان کافی ارائه شود. به این صورت او استرس و اضطراب نگرفته و می تواند به راحتی در وقت و زمان خود آن را انجام دهد.
تکالیف متنوع باشد
از نظر سطح دشواری بهتر است از تکالیف متنوع استفاده کنید. به صورتی که برخی از مواقع تکالیف ساده و به راحتی قابل حل و انجام و در برخی از مواقع کمی از آموخته دانش آموز بالاتر برود تا او مجبور به تحقیق و دقت بیشتری در انجام شود.
با جریانات و اتفاقات زندگی عادی و کتاب ها مرتبط باشد
تکلیف نباید به صورتی باشد که دانش آموز به شکل کامل از زندگی عادی خود خارج شود. باید به راحتی قابل انجام بوده و مشکلی ایجاد نکند. ابتکار دانش آموز را تقویت کند در برخی از مواقع مربی از دانش آموز بخواهد که از ابتکار خود برای نوشتن یا اجرا کردن تکلیف در برخی از بخش های آن استفاده کند. این باعث می شود تا دانش آموز بیشتر فکر کرده و تمرکز بیشتری به روی تکلیف به دست آورد.
تکلیف زیاد نباشد
زمانی که تکلیف خیلی زیاد باشد، قطعا برای دانش آموز خسته کننده می شود. به همین دلیل باید به اندازه بوده تا دانش آموز بدون خستگی آن را انجام دهد. در غیر این صورت او همیشه از انجام به موقع تکالیف خود فرار می کند.
تکلیف باید واضح باشد
همه چیز در تکلیف ارائه شده باید واضح و روشن باشد. به صورتی که دانش آموز به راحتی آن را درک کرده و برای انجام آن دست به کار شود. برخی از مربیان به دانش آموزان خود تکالیف غیر قابل درک و نامعلوم داده و از آن ها انتظار دارند به خوبی از عهده آن برآیند.
پیش نیاز درس جدید باشد
در برخی از مواقع تکلیف می تواند پیش نیاز درس جدید باشد. به این صورت دانش آموز باید درس را خوانده و قبل از تدریس معلم در کلاس کنفرانس دهد. این نوع تکلیف در عین حال باعث ایجاد یک حس رقابت در بین دانش آموزان نیز می شود.
اهمیت خوب بودن یک تکلیف در چیست؟
زمانی که یک تکلیف از ویژگی های لازم بهره مند نباشد، نمی توان در نتیجه از دانش آموز توقع یک یادگیری بی نقص را داشت. چرا که تکلیف در واقع با هدف بهبود یادگیری بهتر دانش آموز داده می شود. پس زمانی که تکلیف دائما نوشتنی باشد، به یک مدل داده شود، یا سوالات سخت و چالش برانگیز باشد که به دانش آموز استرس وارد شود، یادگیری در آن بسیار کاهش پیدا می کند. به این ترتیب، یک تکلیف خوب باید از ویژگی های ذکر شده بهره مند باشد. در این صورت می توان با خیال آسوده آن را به دانش آموز سپرد و از او انتظار بهترین عملکرد را داشت.
در عین حال زمانی که مربی به صورت مکرر به تکالیف انجام شده رسیدگی نکرده و بازخورد آن را به دانش آموز اعلام نکند، دانش آموز در نوشتن یا انجام تکالیف دقت و تمرکز به خرج نداده و به آن اهمیت نمی دهد. خوب بودن یک تکلیف از آن چیزی که تصور می کنید در یادگیری بهتر دانش آموز تاثیرگذار تر است. به همین دلیل، نباید در ارائه آن بدون فکر عمل کنید. این می تواند در طول سال تحصیلی یادگیری دانش آموز را به خطر اندازد.
کلام آخر
اگر شما هم به دنبال این هستید که بدانید تکلیف خوب باید چه ویژگی هایی داشته باشه؟ بهتر است که با موارد ذکر شده آشنا شده و آن ها را رعایت کنید. به این صورت می توانید کیفیت ارائه تکالیف خود را بالاتر ببرید که در سطح یادگیری و تمرکز دانش آموزان بسیار موثر خواهد بود.
-
فروش ویژه محصول تخفیف خوردهدوره جامع دیکته و روان خوانی کلاس ششم (آفلاین)
4,500,000 تومانقیمت اصلی 4,500,000 تومان بود.3,900,000 تومانقیمت فعلی 3,900,000 تومان است. -
فروش ویژه محصول تخفیف خوردهدوره جامع دیکته و روان خوانی کلاس پنجم (آفلاین)
4,500,000 تومانقیمت اصلی 4,500,000 تومان بود.3,900,000 تومانقیمت فعلی 3,900,000 تومان است. -
فروش ویژه محصول تخفیف خوردهدوره جامع دیکته و روان خوانی کلاس چهارم (آفلاین)
4,500,000 تومانقیمت اصلی 4,500,000 تومان بود.3,900,000 تومانقیمت فعلی 3,900,000 تومان است. -
فروش ویژه محصول تخفیف خوردهدوره جامع دیکته و روان خوانی کلاس سوم (آفلاین)
4,500,000 تومانقیمت اصلی 4,500,000 تومان بود.3,900,000 تومانقیمت فعلی 3,900,000 تومان است. -
فروش ویژه محصول تخفیف خوردهدوره جامع دیکته و روان خوانی کلاس دوم (آفلاین)
4,500,000 تومانقیمت اصلی 4,500,000 تومان بود.3,900,000 تومانقیمت فعلی 3,900,000 تومان است. -
فروش ویژه محصول تخفیف خوردهدوره جامع دیکته و روان خوانی کلاس اول (آفلاین)
4,500,000 تومانقیمت اصلی 4,500,000 تومان بود.3,900,000 تومانقیمت فعلی 3,900,000 تومان است. -
کانال همراه کلاس اولی ها250,000 تومان
دیدگاهتان را بنویسید